PROJEKT ”Biti brucoš (ni)je lako!”

Drage naše kolege i kolegice!

Društvo studenata socijalnog rada (DSSR) provodi projekt “Biti brucoš (ni)je lako!”
Cilj ovog projekta jeste pomoći našim brucošima i brucošicama u snalaženju tijekom svojih početaka na našem studiju kako bi lakše prebrodili svoje prve fakultetske dane kao i svoju prvu godinu!

Kako to izvodimo?

Tako da svaki student brucoš dobije svog studenta mentora (starijeg brata/sestru) koji će mu pomoći da što lakše i bezbolnije prođe kroz svoje prve studentske dane! Studenti mentori će brucošima odgovarati na pitanja koja ih muče, poput onih “Po kojoj skripti učiti?”, “Kakvi su profesori/predavanja/kolegiji?” i ona o tome gdje se u gradu mogu najbolje zabaviti. Brucoši, ne brinite! Mentori vas neće zvati i provjeravati učite li subotom uvečer ;), ali će vam biti na raspolaganju u vezi s pitanjima o studiranju, nekim tehničkim stvarima i nedoumicama koje bi mogli imati jer znamo kako je svaki početak težak.

Dosadašnja iskustva studenata pokazuju kako nekadašnji brucoši godinama kasnije ostaju u kontaktu sa svojim mentorima te se često razvijaju i istinska prijateljstva.

Pozivamo brucoše i mentore da se prijave na naš projekt jer svi znamo da Biti brucoš (ni)je lako! Prijave za brucoše i mentore se otvaraju u listopadu.

Uskoro ćemo objaviti informacije o prijavama za akademsku 2021./2022. godinu!