Obavijest o otkazivanju modula Uvod u ljudska prava u Obrazovnom ciklusu: Ljudska prava i aktivno građanstvo

Drage i dragi naši, sa žaljenjem vas obavještavamo kako je modul Uvod u ljudska prava, Obrazovnog ciklusa: Ljudska prava i aktivno građanstvo u organizaciji K-zone, Zora, BRID i LORI koji je u dogovoru sa Dssr-om trebao biti održan 30.4. na našem Studijskom centru socijalnog rada za koji smo prethodno dobili odobrenje OTKAZAN! Pokušali smo sve što je bilo u našoj moći kako ne bi došlo do otkazivanja modula za koji ste iskazali/e interes i prepoznali/e važnost samih tema: EU standardi LGBTI prava s naglaskom na LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu, Uvod u radnička prava i sindikalizam, Suzbijanje diskriminacije nad LGBT osobama, no nismo uspjele!

Hvala K-zoni na najbržem mogućem pronalasku alternativnog prostora [Centar za ženske studije, Dolac 8] kojim su nam omogućili da ipak imamo priliku slušati spomenuti modul koji je od značaja nama kao budućim socijalnim radnicama i radnicima, a i mnogima od nas je od osobnog značaja!

U nastavku prenosimo odgovor na mail koji smo poslali dekanatu:

”Poštovani, U vezi Vaše zamolbe za suglasnost za održavanje obrazovnog ciklusa o ljudskim pravima u zgradi Studijskog centra socijalnog rada u subotu 30. travnja 2016., izvješćujem Vas da tu suglasnost nismo u mogućnosti dati jer za to nisu ispunjeni svi potrebni uvjeti tehničke i organizacijske prirode. Naime, predmetni obrazovni ciklus nije redovita djelatnost ovoga fakulteta, niti su njegovi polaznici samo studenti ovoga fakulteta, nego i nama nepoznate osobe i to u nepoznatom broju.

Činjenica da se istoga dana u tom prostoru održava i poslijediplomski studij ne može biti od utjecaja na davanje suglasnosti, budući da je poslijediplomski studij redovita djelatnost ovoga fakulteta s točno poznatim popisom osoba. Dr. sc. A.M., uz svu svoju dobru volju, ne može preuzeti na sebe odgovornost s naslova zaštite na radu, protupožarne zaštite, kao ni sigurnosti objekta jer tu odgovornost posljedično snose drugi zaposlenici fakulteta.”