DEBATA ČETVRTKOM: ”Sustav azila u Hrvatskoj i izbjeglička kriza”

12202575_10207766344857069_1222473553_nDrage kolegice i kolege,

pozivamo vas sve, kao i one koji nisu studenti Studijskog centra socijalnog rada, da nam se pridružite u četvrtak 5.studenog u 18:00 sati u našoj kantini na debatu: ”Sustav azila u Hrvatskoj i izbjeglička kriza”. (https://www.facebook.com/events/1703521756545763/)  Krećemo s nečim novim, što se dosad nije organiziralo na našem fakultetu. Manjak rasprave te svakako međusobnog druženja, upoznavanja i uvida u ono što svako od nas razmišlja, osobito u kontekstu društvenih pitanja i problema, ponukalo nas je da organiziramo zajedničku raspravu. Svatko će imati priliku iznijeti svoj stav i mišljenje bez ugrožavanja mišljenja drugih.

U debatiranju će nam pomoći kolege iz Debatnog kluba Pravnog fakulteta koji će debatirati na navedenu temu te nakon toga kreće rasprava u kojoj smo svi pozvani da sudjelujemo. Ovakav koncept rasprave razvija kritičko mišljenje, toleranciju i otvorenost prema drugima te bolje upoznavanje društvenih pitanja.

Pridružite nam se i zajedno dođimo do novih spoznaja. 🙂

Debata će biti na temu koja je vrlo aktualna posljednjih mjeseci u svijetu pa tako i u Hrvatskoj. Hrvatska je tranzitna zemlja za izbjeglice, ali i zemlja koja će biti primorana u skoroj budućnosti primiti određeni broj izbjeglica. Kakav je sustav azila u Hrvatskoj? Kakva je integracija osoba koje zatraže azil ili privremenu zaštitu Hrvatskoj? Kako postupamo u trenutnoj situacija prihvata izbjeglica? O ovim i sličnim pitanjima ćemo se dotaknuti u debati. 🙂

Svi ste dobrodošli u četvrtak 🙂 Nadamo se da ćete doci u što većem broju te da će nam ovakva okupljanja postati tradicija.
Ukoliko imate kakav prijedlog za druženje poslije debate budite slobodni javiti nam se!! Otvoreni smo za sve prijedloge! 🙂

DSSR 🙂